Gepubliceerd op 20 Augustus 2019 om 8.38 uur

Restauratie Boskoops raadhuis en verbouwing bibliotheek veel duurder

BOSKOOP - Het voormalige raadhuis in Boskoop is er slechter aan toe dan werd aangenomen. Sinds de gemeentefusie in 2014 is er geen groot onderhoud gepleegd aan het monumentale pand, waardoor het gebouw flink gerestaureerd moet worden om weer volledig in gebruik te kunnen nemen.

Er is ruim 1 miljoen euro extra nodig, bovenop de eerder berekende 1 miljoen euro, voor de verbouwing van het monumentale deel en de inrichting van het openbaar gebied rond het oude gemeentehuis. Het college van burgemeester en wethouders wil dat bedrag halen uit de NUON-reserves.

Maar ook de verbouwing van het middengedeelte, waar de bibliotheek in komt, gaat duurder uitvallen dan begroot. Zo'n 600.000 euro om precies te zijn. 278.000 euro kan betaald worden vanuit de spaarpot voor de huisvesting van de Boskoopse bibliotheek, maar de resterende 329.000 euro moet ook vanuit de NUON-gelden betaald worden.

Politiek debat in september

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn debatteert na het zomerreces over de duurder uitvallende plannen. De politiek heeft twee jaar geleden besloten dat het voormalige raadhuis een publieke functie moet behouden.

De bibliotheek gaat vanuit de Babsloot naar het oude raadhuis verhuizen, de trouwlocatie in het vroegere gemeentehuis blijft en maatschappelijke organisaties moeten er gehuisvest kunnen worden. Middelbare school Coenecoop College is begin dit kalenderjaar het oude raadhuis ingetrokken.

Lees ook: Rondleiding door nieuw Coenecoop College na verhuizing naar voormalig raadhuis

advertentie
 
advertentie