Revy Rosalia trainer Alphense Boys in nieuwe beloftencompetitie

Gepubliceerd op 04 december 2019 om 10.00 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Als de KNVB half december besluit om de aangekondigde nieuwe onder 21-competitie in het leven te roepen, waar betaald voetbalclubs in uitkomen plus - vooralsnog - vier amateurverenigingen (waaronder Alphense Boys), wordt Revy Rosalia de trainer van het Alphense Boys-team.

Omdat de kloof tussen de A1 (JO19-1) en eerste elftallen voor veel (betaald voetbal)clubs en spelers te groot is, wil de KNVB een speciale onder 21 jaar-competitie introduceren voor betaald voetbalclubs en topamateurclubs. Alphense Boys is een van de vier amateurverenigingen in Nederland die kan instappen in deze nieuw op te zetten competitie. De andere clubs zijn AFC (Amsterdam), Be Quick 1887 (Groningen) en Koninklijke HFC (Haarlem).

Rosalia is sinds dit seizoen trainer van de JO19-1 van Alphense Boys. De oud-profvoetballer van onder meer ADO Den Haag, Haarlem en TOP Oss speelde 144 wedstrijden in het betaald voetbal. Hicham Rbii blijft assistent-trainer.

Nieuwe mijlpaal?

Alphense Boys JO19-1 komt voor het tweede seizoen op rij uit in de eerste divisie. Het beste JO19-1-team van Nederland van dit moment kan als eerste amateurclub ooit met zijn 'A1' promoveren naar de zogeheten eerste divisie hoog, een competitie met de vier beste eerstedivisionisten en het rechterrijtje van de eredivisie.

Op dit moment staat Alphense Boys vierde. Als de Alphenaren over twee wedstrijden nog steeds in de top-4 staan, is de promotie een feit. PEC Zwolle is al zeker van een plek in de top-4. Willem II (18 punten), De Graafschap (17 punten), Alphense Boys (17 punten) en Excelsior (15 punten) strijden om de overige drie plekken.

Lees ook: Alphense Boys in mogelijk nieuwe onder 21-competitie met profclubs

advertentie advertentie