Rolstoeltennisster Diede de Groot wint prestigieuze prijs voor beste sporter met beperking

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de Oscar gewonnen voor sporter van het jaar met een beperking. De 27-jarige Woerdense die verbonden is aan de Alphense tennisclub Nieuwe Sloot kreeg het bijbehorende zilveren beeldje bij de uitreiking van de prestigieuze Laureus Awards in Madrid. De Groot was al vaker genomineerd, maar ze kreeg deze keer wel de waardering voor haar prestaties.

In 2023 won De Groot 53 wedstrijden op rij en was ze de beste in alle vier de grandslamtoernooien: Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open. De Groot voegt zich bij Esther Vergeer als Nederlandse winnaars van de Oscar als sporter met een beperking. Vergeer won de Laureus Award als rolstoeltennisster in 2002 en 2008.

De Groot ontving de prijs uit handen van Ruud Gullit en werd na afloop tijdens een interview met de NOS verrast door een felicitatie van toptennisser Novak Djokovic, die de prijs voor beste mannelijke sporter van het jaar won en daarmee onder andere Max Verstappen aftroefde. De nummer één tennisser van de wereld noemde De Groot, zelf de beste rolstoeltennisster van de wereld, een inspiratie en een geweldige ambassadeur voor de sport.

Lees ook: Diede de Groot dendert door en wint Wimbledon