Gepubliceerd op 16 Januari 2019 om 10.26 uur

‘Rust teruggekeerd in Edelstenenbuurt na zomer vol overlast en incidenten’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Sinds het einde van de zomer zijn er, volgens de gemeente Alphen, geen incidenten geweest in de Edelstenenbuurt in Alphen aan den Rijn. ‘De rust is teruggekeerd en we zijn tevreden met dit resultaat’, zegt burgemeester Liesbeth Spies, die ook de inzet van de omwonenden zelf roemt.

En dat na een zomer waarin een man in elkaar werd geslagen die het opnam voor zijn gepeste kind, vernielingen werden aangericht en jongeren de politie bekogelden. Maatregelen als het door de gemeente Alphen dagelijks opruimen van de straten, activiteiten organiseren en met preventie proberen te voorkomen dat gezinnen in de problemen raken, lijken zijn vruchten af te werpen.

Donderdag opent Stichting Vrouw een vestiging in de wijk. Vrouwen voor wie de drempel te hoog is om naar het gemeentehuis te stappen met hun problemen, kunnen zich melden bij de nieuwe organisatie.

Zomer van 2019

Of alle maatregelen echt helpen, moet komende zomer blijken. ‘Dan wordt het weer drukker buiten en met het lekkere weer zullen dan meer mensen buiten zijn dan nu in de wintermaanden het geval is’, weet Spies.

Bekijk ook: TV-reportage ‘Maatregelen burgemeester om overlast Edelstenenbuurt aan te pakken’

advertentie
 
advertentie