Schooldirecteur verdacht van seks met 13-jarige: hij wist niet dat ze minderjarig was

ALPHEN AAN DEN RIJN - Khalid T., de 32-jarige directeur van basisschool An Noer uit Alphen aan den Rijn, zegt dat hij niet wist dat het dertienjarige meisje waarmee hij seks zou hebben gehad minderjarig was. Dat zei zijn advocaat dinsdag tijdens de eerste zitting van de rechtszaak. 

Het Openbaar Ministerie (OM) klaagt T. aan voor ontucht met een minderjarige en het onttrekken aan het ouderlijk gezag. Hij zou vorig jaar augustus in een hotel in Gouda orale seks met het meisje hebben gehad en haar hebben gepenetreerd.

T. was zelf dinsdag niet aanwezig tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Den Haag. Zijn voorarrest is met negentig dagen verlengd. T., die raadslid in Gouda is, zit sinds september vast. Hij werd door de politie van zijn bed gelicht.

'Advertenties op sekssites'

Volgens de advocaat van T. zette het meisje zelf advertenties op sekssites. Daar schreef ze in dat ze 21 jaar was en cup F had. Om die reden zou T. niet hebben geweten dat het meisje pas dertien jaar was. De officier van justitie vindt dat het niet uit moet maken hoe het slachtoffer eruit ziet: 'De paspoortleeftijd is wat telt en dat is 13 jaar. Die onderzoeksplicht gaat heel ver voor volwassenen.' 

T. blijft ontkennen seks met het meisje te hebben gehad. Ze spraken volgens T.'s advocaat Shirley Splinter af bij McDonalds en zouden het hebben gehad over zijn maagverkleining en littekens op zijn buik. 'Daarom weet ze uiterlijke kenmerken, niet omdat ze seks hebben gehad', beweert Splinter. Ook nadat T. het meisje ontmoette, had hij niet het idee dat ze minderjarig is.

'Seks met 15 mannen'

Volgens de advocaat zou het meisje in zo'n twee weken tijd met vijftien mannen seksuele contacten hebben gehad om geld te verdienen. Het OM doet daar ook onderzoek naar. Het meisje heeft geen aangifte gedaan. De moeder van het meisje meldde zich bij de politie. Het OM heeft daarna op eigen initiatief besloten een onderzoek te starten.

T. zou zonder condoom seks hebben gehad met het meisje. Om die reden zou ze de volgende dag een morningafterpil hebben gekocht. De winkel waar het kind deze heeft aangeschaft, is door het OM achterhaald. De uitkomst van het DNA-onderzoek moet duidelijkheid geven. Daaruit moet blijken of hij wel of geen seks met het meisje heeft gehad.

'Valse verklaring'

De advocaat trekt de eerder gegeven verklaring van het meisje in twijfel. Ze zou opzettelijk een valse verklaring hebben afgelegd. 'Veel van wat ze vertelde aan de politie, bleek later niet te kloppen', aldus de advocaat. Volgens de raadsvrouw zou zelfs de moeder het meisje niet meer geloven.

Ook zouden er ontlastende chatgesprekken op de telefoon van de verdachte staan, maar die telefoon is geblokkeerd. Daarom zijn die chatgesprekken op dit moment niet te achterhalen. Verder zouden er camerabeelden beschikbaar zijn. De advocaat wil die bestanden opvragen.

Geen terugkeer als directeur basisschool

T. zal, ongeacht de uitspraak van de rechtbank, niet terugkeren als schooldirecteur van basisschool An Noer, meldt zijn advocaat. Eerder meldde de school ook al dat T. stopt bij An Noer.

Daarnaast was T. raadslid voor de PvdA in Gouda, maar die partij zette hem onlangs uit de partij. T. zit nog wel in de raad, omdat hij weigert zijn zetel op te geven.

Het slachtoffer heeft niet op An Noer op school gezeten en komt niet uit Alphen.