Sinterklaas zonder stoomboot aangekomen in Alphen aan den Rijn

Gepubliceerd op 16 november 2019 om 13.13 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - Honderden kinderen verwelkomden Sinterklaas zaterdag in Alphen aan den Rijn. Rond 11.45 uur meerde de goedheiligman aan bij het Rijnplein, weliswaar zonder zijn eigen stoomboot.

Doordat de hefbrug in Boskoop is afgesloten, kon Sinterklaas Alphen aan den Rijn niet met zijn eigen Pakjesboot 11 bereiken. Alphenaren besloten hun handen uit de mouwen te steken en Sinterklaas met vele kleine bootjes naar het Alphense centrum te varen.

'Ik heb gelukkig nog wat vrienden in Alphen en die hebben met mij een aantal mooie boten geregeld. En daarom zijn we met een hele vloot gekomen', zei Sinterklaas nadat hij aan wal kwam. Met de trein naar Alphen aan den Rijn reizen zag hij niet zitten. 'Ik heb me even laten informeren, maar de trein richting Alphen rijdt vaak niet.'

Intocht Boskoop

Sinterklaas brengt zaterdag ook een bezoek aan Boskoop. Daar meert hij aan de zuidkant van de Boskoopse hefbrug aan. Een week later, op zaterdag 23 november, bezoekt de goedheiligman de andere dorpskernen van de gemeente Alphen aan den Rijn.

advertentie advertentie