Sloop van Groene Hart Leerpark is gestart

ALPHEN AAN DEN RIJN - Onlangs is gestart met de sloop van het gebouw van het Groene Hart Leerpark in Alphen aan den Rijn. Op deze locatie aan de Prinses Beatrixlaan wordt ruimte gemaakt voor nieuwbouw.

Leerlingen en personeel van deze locatie van de middelbare school zijn al voor de zomervakantie op andere locaties ondergebracht. Naar verwachting kunnen leerlingen en docenten vanaf september 2020 gebruik maken van het nieuwe pand. Dat is iets later dan in eerste instantie is gecommuniceerd.

'Het nieuwe gebouw laat graag zien aan de Alphense gemeenschap wat de leerlingen op school leren en maken', zegt Wils van Leijden, vestigingsdirecteur van het Groene Hart Leerpark. De school krijgt praktijkruimten voor techniek, dienstverlening en media. Daarnaast komen er gymzalen, theorielokalen, een restaurant en kantoorruimte.

Tolstraat

Aan de Tolstraat in Alphen aan den Rijn wordt al sinds december gebouwd aan de nieuwe locaties van het Groene Hart Lyceum en het Groene Hart Topmavo. Naar verwachting worden die locaties eind dit jaar opgeleverd, waarna de leerlingen er in 2019 lessen kunnen volgen.

Foto: Stephan Verwaaij/Groene Hart Media Producties