Sloop woningen Rode Dorp begonnen, extra maatregelen tegen overlast

ALPHEN AAN DEN RIJN - Deze week is gestart met het slopen van de eerste woningen in het Rode Dorp. Dat is later dan verwacht, omdat het weghalen van het aanwezige asbest langer duurde dan gedacht.

Naar verwachting duurt het tot eind januari om alle woningen te slopen. Buurtbewoners ervaren al langer overlast in en rond de leegstaande woningen. Zo worden er vernielingen aangericht en is er brand gesticht. Om de overlast terug te dringen zijn de leegstaande woningen eerder al dichtgetimmerd, staan er hekken rond de te slopen woningen en surveilleren beveiligers 's avonds en 's nachts rond het bouwterrein.

Woningcorporatie Woonforte zegt maatregelen te nemen tegen de overlast, zeker nu de sloop niet voor de feestdagen is afgerond. 'We begrijpen dat u zich daarover zorgen maakt, want het is de afgelopen weken al zo onrustig rond de sloopwoningen. Wij zorgen voor een veilige bouwplaats met bouwbeveiliging zodat u met een gerust hart de feestdagen kunt vieren', meldt Woonforte. Op een later moment zal de woningcorporatie melden wat deze maatregelen inhouden.

172 woningen

In het Rode Dorp moeten in totaal 172 leegstaande woningen tegen de vlakte. Daarna worden er nieuwe huizen gebouwd. Dat alles gebeurt in drie verschillende fases. Als alles volgens planning verloopt kan in februari begonnen worden met de bouwwerkzaamheden. De woningen moeten dan tussen oktober 2021 en januari 2022 worden opgeleverd.