Sportoverzicht: Steenbeek-tijdperk na twee decennia voorbij, Tempo handhaaft zich in Korfbal League 2

Foto: Joost van Steen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De broers Jelle en Tom Steenbeek nemen na dit seizoen, in navolging van Martin in 2021, afscheid van Tempo. Na twee decennia maakt er volgend seizoen geen Steenbeek meer deel uit van het eerste team van de Alphense korfbalclub.

In het eerste seizoen Korfbal League 2, de vernieuwde opzet van het tweede korfbalniveau van Nederland, heeft Tempo zich gehandhaafd. Nog niet officieel. Maar met nog twee wedstrijden te spelen kan het alleen nog fout gaan als Tempo twee keer verliest, DeetosSnel twee keer wint en Deetos ook nog eens in Alphen met minimaal acht doelpunten verschil wint.

Niet het seizoen waar Tempo op had gehoopt. De gele brigade zette in op een plek in de play-offs om promotie naar het hoogste korfbalniveau van Nederland. Tegen AW.DTV werd afgelopen zaterdag verloren: 20-24.

Slecht weekend AZC en HCA

Ook AZC Alphen had geen succes. In en tegen Amersfoort werd met 14-14 gelijkgespeeld. In de eredivisie staat AZC op plek vier. De top-8 gaat naar de play-offs om het landskampioenschap. Een plek bij de beste vier kan AZC niet meer ontgaan. Dat betekent dat de Alphenaren sowieso het thuisvoordeel hebben in de kwartfinales. Om het thuisvoordeel in de halve finale te hebben, moet AZC in de top-2 eindigen. De koploper heeft het recht op een extra thuiswedstrijd bij een eventuele finaleplaats.

Na een ruim drie maanden durende winterstop zijn de hockeycompetities dit weekend weer hervat. Zonder succes voor Alphen, zowel de mannen als vrouwen van 'HCA' verloren.

Samenvatting, interviews en statistieken