Steenbeek stopt met korfballen: ‘18 mooie jaren bij Tempo’

ALPHEN AAN DEN RIJN - Martin Steenbeek (35) houdt het voor gezien als topkorfballer. De oudste van de drie Steenbeek-broers in het vlaggenschip van Tempo stopt. En dat na achttien jaar. 'Ik heb op mijn zeventiende mijn debuut gemaakt', herinnert de Alphenaar zich. 'Ik heb er al die jaren veel voor gelaten, maar dat nooit als een probleem gezien. Het waren mooie jaren en het is goed zo.'

Steenbeek geeft aan al een aantal jaren te twijfelen of hij door wil gaan. 'Je komt op een leeftijd waarbij je denkt dat het misschien wel genoeg is geweest. Door corona twijfelde ik extra omdat we weinig gespeeld hebben. Uiteindelijk had ik voor mezelf bedacht dat ik wel door wilde gaan, maar de trainer gaf in een gesprek aan weinig perspectief voor mij te zien in het eerste team aankomend seizoen', licht Steenbeek toe. 'Toen heb ik de keuze gemaakt om te stoppen.'

Tempo wil doorselecteren. Martin vormt al jaren samen met zijn broertjes Jelle en Tom - en boezemvriend Edwin van der Weijde - het basiskwartet. 'Het is alsof ik in een vriendenteam op hoog niveau heb gespeeld', omschrijft hij het zelf. De positie van Martin gaat nu door een ander ingenomen worden.

Korfbal League

Met als absoluut hoogtepunt het promoveren naar de Korfbal League. 'Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen als we de Korfbal League ooit zouden halen, omdat dat te hoog gegrepen is voor mijn niveau. Maar ik heb het toch maar mooi meegemaakt.' Want Steenbeek stopte niet en beleefde het Korfbal League-avontuur mee. Hij maakte zelfs het winnende doelpunt in een van de twee gewonnen wedstrijden.

Coach Mark Glissenaar neemt ook afscheid van Sybren van Hall. De rest van het keurkorps blijft in tact. Van buiten de selectie stromen Kevin Baerveldt en Brecht Westerduin door naar de hoofdmacht. Kayleigh van der Ende maakt de overstap vanuit de A-junioren.

Spelerscarrousel Tempo

Nieuw: Kevin Baerveldt (lagere senioren), Thomas van Haastrecht (lagere senioren), Brecht Westerduin (lagere senioren).

Nieuw (eigen jeugd): Kayleigh van der Ende.

Blijven: Mats Blessing, Stijn Eilers, Niels van der Horst, Pim de Jong, Hannah Klein, Noah Kuiper, Yoran Marck, Anouk Nikkels, Eelke Nikkels, Anne Otte, Marleen van der Sar, Elma Schreuder, Jelle Steenbeek, Tom Steenbeek, Maartje Verduijn, Rosanne Visscher, Marjolein Vonk, Edwin van der Weijde, Rosanne Wolvers.

Weg: Sybren van Hall (Vriendenschaar), Martin Steenbeek (stopt).