Tempo begint fenomenaal aan kruisfinales promotie Korfbal League

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tempo heeft zaterdagavond de eerste kruisfinales-wedstrijd van AW.DTV met 28-18 gewonnen. Als de Alphense korfbalclub volgende week ook de return wint, plaatst Tempo zich voor de finale. Wint AW.DTV, ongeacht de uitslag, volgt er een derde en beslissende wedstrijd in Alphen aan den Rijn in deze best-of-three-serie.

Tempo begon zwak aan de wedstrijd en keek na tien minuten tegen een 1-6 achterstand aan. Zeven minuten later stond het 8-8, om vervolgens van 10-10 uit te lopen naar een 16-10 ruststand. En vijf minuten na rust stond het 20-11 en was de wedstrijd beslist. De riante marge zou nooit meer in gevaar komen, in een kolkende - met bijna 1000 toeschouwers gevulde - Limeshal.

In de andere kruisfinales-drieluik won Groen Geel van Wageningen (21-28). De winnaar van beide kruisfinales treffen elkaar zaterdag 30 maart in de finale. De winnaar van de eindstrijd promoveert naar de Korfbal League, 's werelds grootste korfbalcompetitie.

Doelpuntenmakers Tempo: Edwin van der Weijde (7x), Elma Schreuder (6x), Jelle Steenbeek (5x), Martin Steenbeek (2x), Anne Otte (2x), Evelien Arnold (2x), Rosanne Wolvers (2x), Tom Steenbeek (2x).

Hieronder kun je de samenvatting van Tempo - AW.DTV, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, bekijken. Ook zijn de interviews met Frits Wip, Jelle Steenbeek, Anne Otte en Albert-Jan Vonk (allen Tempo) te zien.