Gepubliceerd op 30 Maart 2019 om 23.07 uur

Tempo verliest finale maar krijgt herkansing voor promotie naar Korfbal League

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is Tempo niet gelukt. De Alphense korfballers hebben zaterdagavond de finale van de play-offs verloren. Daardoor promoveert Groen Geel naar de Korfbal League.

In de grootste korfbalhal van Nederland, bij PKC in Papendrecht, speelde Tempo de finale tegen Groen Geel. En in een tjokvolle korfbaltempel trok Groen Geel aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in 23-18.

Groen Geel liet Tempo niet in het spel komen. Op alle fronten werd Tempo afgetroefd. Vooral in de eerste helft scoorde Tempo nauwelijks. Veel pech hadden de Alphenaren, maar het was ook een verdienste van Groen Geel.

Tempo krijgt herkansing

Komende week gaat Tempo met KCC/SO natural strijden om het laatste ticket in de Korfbal League van volgend seizoen, het hoogste korfbalniveau van Nederland en de zwaarste korfbalcompetitie ter wereld. KCC uit Capelle eindigde dit seizoen op de voorlaatste plek in de Korfbal League.

Woensdag speelt Tempo thuis, volgende week zaterdag is de return in Capelle. Winnen beide teams - ongeacht de uitslag - één wedstrijd, dan volgt er woensdag 10 april een beslissingswedstrijd in Alphen aan den Rijn.

Doelpuntenmakers Tempo: Edwin van der Weijde (6x), Jelle Steenbeek (3x), Elma Schreuder (3x), Tom Steenbeek (2x), Anne Ote, Martin Steenbeek.

Kijk terug: klik op deze link om de volledige wedstrijd online terug te kijken

advertentie
.
advertentie