Tempo wint eerste wedstrijd ooit in Korfbal League

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 21.53 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - 'Ik dacht: wat een sukkel, waarom geeft 'ie hem aan mij?', zegt Martin Steenbeek lachend. Met nog 40 à 45 seconden te spelen neemt Jelle Steenbeek een vrije worp. Maar in plaats van zelf te schieten, kiest hij voor een variant en speelt de bal op zijn broer Martin. Die schiet en ziet het speeltuig in de korf belanden. Het is niet alleen Steenbeeks eerste doelpunt van de wedstrijd, maar belangrijker nog: het is de 24-23.

Tempo komt een paar seconden voor tijd op voorsprong en Blauw-Wit krijgt nog maar één aanval om de gelijkmaker te maken. Een gelijkspel, en dus het eerste punt ooit in de Korfbal League, kan Tempo niet meer ontgaan. Maar als de Amsterdammers niet zorgvuldig schieten en Tempo de bal onderschept, is zelfs de overwinning binnen. De eerste zege ooit op dit podium.

'Wij hebben verdiend gewonnen en de meeste aanspraak gemaakt op de overwinning'; vindt Martin Steenbeek. Na vier kansloze nederlagen verloor Tempo vorige week nipt in de laatste minuut. Nu wint Tempo in de laatste minuut. 'We zijn iets statischer gaan spelen en teruggevallen op ons vertrouwde spel van de afgelopen jaren. Dat ligt ons goed', verklaart Jelle Steenbeek, die met acht doelpunten topscorer was aan Alphense zijde.

Doelpuntenmakers Tempo: Jelle Steenbeek (8x), Tom Steenbeek (5x), Rosanne Visscher (3x), Edwin van der Weijde (3x), Evelien de Feijter-Arnold (2x), Rosanne Wolvers, Elma Schreuder, Martin Steenbeek.

Hieronder zijn de radio-interviews met Wouter Blok, Jelle Steenbeek (beiden Tempo) en Gerald van Dijk (Blauw-Wit) te beluisteren.

advertentie advertentie