Terrassen aan Lage Zijde en rest van gemeente vanaf juli tot 00.30 uur open

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De proefperiode om de terrassen in beide delen van het centrum van Alphen aan den Rijn tot even laat open te houden, start in juli. Gedurende drie maanden mogen de ondernemers aan de Lage Zijde tot 00.30 uur openblijven. Het is de bedoeling dat als de pilot een succes is, het tijdelijke beleid vanaf volgend jaar permanent wordt.

Daarnaast heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat de uitzondering tijdens de proefperiode niet alleen gaat gelden voor het Alphense stadshart, maar voor heel de gemeente.

Horeca-ondernemers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De gemeente eist - bijvoorbeeld - dat zij omwonenden informeren, eventuele klachten registreren en verplicht meewerken aan een tussentijdse en afsluitende evaluatie. Een ander voorbehoud is dat de coronamaatregelen het toe moeten laten om tot na middernacht open te blijven.

23.00 uur

Op initiatief van Nieuw Elan - en mede ingediend door VVD, GroenLinks, PvdA en RijnGouweLokaal - werd eind vorig jaar een motie door de gemeenteraad aangenomen om de terrastijden gelijk te trekken. Nu moeten de stoeltjes aan de Lage Zijde om 23.00 uur opgeruimd worden terwijl de cafés aan de andere kant van de Oude Rijn dat pas anderhalf uur later hoeven te doen.

Lees ook: Gemeente wil gelijke monniken, gelijke kappen voor terrassen