Thijmen Goppel (ADO Den Haag) terug bij Alphense Boys

ALPHEN AAN DEN RIJN - De carrière van Thijmen Goppel is in een stroomversnelling gekomen. Begin dit jaar maakte de 21-jarige voetballer uit Roelofarendsveen zijn debuut in de hoofdmacht van ADO Den Haag. Sindsdien staat hij steeds vaker in de basis van de eredivisionist.

'Ik kom even bij mijn vrienden kijken', zegt Goppel zondag als hij bij Alphense Boys - De Bataven op de tribune zit. 'Ik heb vroeger in de jeugd met Milan Stiphout, Bas van Zoest, Lorenzo van den Berg en Arjan Ouwendijk gespeeld.' Ook woont Goppel in hetzelfde dorp als Thijs Hoogenboom.

'Alphens' ADO

Tot en met de B-jeugd speelde Goppel voor Alphense Boys. Daarna verkaste hij naar NEC om uiteindelijk bij ADO te belanden. 'Ik heb het bij Alphense Boys prima naar mijn zin gehad. Het is een leuke vereniging en ik heb altijd op hoog niveau gespeeld hier.'

'Ik heb veel aan Alphense Boys te danken. Ik heb hier veel geleerd, in de jeugd word je gevormd', vervolgt Goppel, die dit seizoen in de hoofdmacht van ADO speelde met oud-Alphense Boys-speler Shaquille Pinas. In het tweede elftal spelen Maarten Reyneveld en Thijs Timmermans.

Toornstra

Bij Alphense Boys was Goppel rechts- of linksback. 'Maar ik ben inmiddels rechtsbuiten geworden. Dat vind ik een leuke positie.' Hij tekende in januari een contract tot medio 2020. Een carrière als Jens Toornstra? 'We maakten beiden ons debuut bij ADO. Ik teken voor een carrière zoals hij heeft.'