Gepubliceerd op 30 Augustus 2019 om 10.02 uur

Thijs Timmermans: ‘Ik hoop in Polen een betere voetballer te worden’

HAZERSWOUDE-DORP/ALPHEN AAN DEN RIJN - Opgelucht en blij is Thijs Timmermans dat hij zich vanaf nu weer volledig kan focussen op voetballen. Want dat was de voorbije weken wel anders. Bij FC Dordrecht raakte de 21-jarige middenvelder onverwachts op het tweede plan, maar voor het sluiten van de transfermarkt dit weekend heeft Timmermans een nieuwe club kunnen vinden: Odra Opole uit Polen. 'Ik wil mezelf dusdanig in de kijker spelen waardoor ik een stap hogerop kan maken of echt van toegevoegde waarde kan zijn voor deze club', reageert de Hazerswoudenaar.

In zijn debuutseizoen als profvoetballer komt Timmermans tot 26 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Vanwege de samenwerkingsovereenkomst die FC Dordrecht sluit met Feyenoord en het grote aantal spelers dat de Rotterdammers bij Dordt stalt, wordt Timmermans deze zomer naar het tweede team teruggezet. Er is geen plek meer voor hem in het eerste elftal. 'Voor mij was het goed om een andere club te gaan zoeken en die heb ik gevonden.'

Timmermans heeft goede verhalen gehoord over het Poolse voetbal. 'Een oud-teamgenoot van mij (Omran Haydary, red.) is naar Polen vertrokken. Hij heeft het daar enorm naar zijn zin, maar belangrijker nog: je kunt je er goed ontwikkelen en daarna weer een stap maken. Daarom stap ik in dit avontuur.' Dankzij goede contacten van de zaakwaarnemer van Haydary in Polen, is Timmermans bij Odra Opole (Odra is de naam van de rivier die door de 130.000 inwoners tellende stad Opole in het zuidwesten van Polen stroomt, red.) in beeld gekomen. Bij Odra Opole heeft oud-NEC-speler Andrzej Niedzielan gespeeld.

Wonen in Polen

Eerder deze zomer loopt Timmermans stage bij een voetbalclub in Denemarken. Tot een overstap komt het niet. Anderhalve maand later wordt de transfer naar Polen beklonken. In overleg met FC Dordrecht is het nog tot medio 2020 lopende contract (met de optie om te verlengen tot 2021) ontbonden, waardoor Timmermans transfervrij naar Odra Opole gaat. En niet geheel onbelangrijk, het Poolse voetbal is een stuk lucratiever in vergelijking met wat veel Keuken Kampioen Divisie-clubs betalen aan spelerssalarissen. In Polen tekent Timmermans een contract voor één seizoen met de optie voor nog twee jaar. Zo kan Timmermans ervaren of voetballen en leven in Polen hem bevalt.

Timmermans gaat dus ook wonen in Polen. 'Dat wordt een hele omschakeling, ik moet uit mijn comfortzone stappen', aldus de oud-(jeugd)speler van Hazerswoudse Boys, Alphense Boys, ARC en ADO Den Haag, die een appartement gaat betrekken in Polen. De komende tijd blijft Timmermans in Polen. Op dinsdag betreedt Timmermans voor het eerst het stadion, op donderdag traint hij mee en tekent zijn contract. Zaterdag staat de wedstrijd tegen Jastrzebie op het programma. Of Timmermans dan al speelgerechtigd is, weet hij nog niet. 'Ik hoop dit seizoen veel speelminuten te maken. Ik geloof in mijn kwaliteiten en ga voor een basisplek.'

Hieronder kun je het interview met Thijs Timmermans, vanuit Polen, over zijn transfer naar Odra Opole beluisteren.
advertentie
 
advertentie