Gepubliceerd op 10 Juli 2018 om 10.58 uur

Tijdelijk cameratoezicht in Snijdelwijk verdwijnt later deze maand

BOSKOOP - Het tijdelijke cameratoezicht in de Boskoopse Snijdelwijk wordt later deze maand beëindigd. Politie en gemeente Alphen aan den Rijn laten weten dat de situatie in de wijk sterk is verbeterd.

Eerder dit jaar werd besloten om tijdelijk cameratoezicht in te voeren vanwege incidenten rondom de flat Lage Weide. Het ging om openbare geweldpleging, belediging, brandstichting, vernieling, geluidshinder en het afsteken van vuurwerk. Burgemeester Spies was van mening dat de leefbaarheid en veiligheid in de wijk in het gedrang kwam. Samen met het Openbaar Ministerie en de politie werd besloten om mobiele camera’s te plaatsen.

Die aanpak lijkt te werken. Maandag lieten teamchef John Nieumeijer en burgemeester Spies weten dat het een stuk beter gaat in de wijk. ‘Het is nu zodanig rustig in de buurt dat het cameratoezicht inderdaad van tijdelijke aard is’, zegt burgemeester Liesbeth Spies. Het verdwijnen van de camera’s houdt niet in dat andere initiatieven om de wijk te verbeteren ook verdwijnen. ‘We blijven onverminderd actief.’

‘Jongeren maken andere keuzes’

Begin dit jaar werd bekend dat het aantal woninginbraken in de wijk sterk was afgenomen na het ontmantelen van een inbrekersbende. De groep die overlast veroorzaakte bestond onder andere uit jongere broers van leden van die inbrekersbende. ‘Je ziet dat jongeren nu andere keuzes maken’, zegt teamchef John Nieumeijer.

Volgens Spies en Nieumeijer is dat het resultaat van de initiatieven die in de wijk worden gehouden. ‘De relatie tussen de wijk en de politie is sterk verbeterd. Bewoners hebben veel en goed contact met onder andere de wijkagenten en gebiedsadviseurs’, zegt Nieumeijer.

advertentie
 
advertentie