Toch nog een extra afslag op vernieuwde kruispunt N209 in Hazerswoude-Dorp

Foto: Studio Alphen / Bing Maps

HAZERSWOUDE-DORP - Met wat passen en meten lijkt het toch te gaan lukken om een extra afslag te maken op het vernieuwde kruispunt op de N209 in Hazerswoude-Dorp. Daarmee moet verkeer in de toekomst, komend vanuit het noorden, kunnen afslaan richting het westen, de Dorpsstraat in. Die conclusie trekt de raadswerkgroep Verkeer Boskoop Hazerswoude.

Eerder bleek de extra afslag onmogelijk vanwege ruimtegebrek. De raadswerkgroep vindt de extra afslag echter zo belangrijk, dat ze wat rigoureuzer te werk wil gaan. In het nieuwe plan voor het kruispunt wordt de middenberm smaller en er gaan wat parkeerplaatsen voor de Albert Heijn verdwijnen. Op die manier komt genoeg ruimte vrij.

Met behulp van een nieuwe doorberekening en tekening moet blijken hoeveel parkeerplaatsen er daadwerkelijk gaan verdwijnen. Op dit moment liggen er 69 parkeervakken. De verwachting is nu dat er zo'n tien weg moeten. En dat terwijl de parkeerbehoefte in het gebied op 70 parkeervakken ligt.

Geen afslag van oost naar zuid

De raadswerkgroep heeft zich ook gebogen over de mogelijkheid om vanuit de Dorpsstraat, aan de oostzijde van het kruispunt, af te slaan richting het zuiden. Die mogelijkheid blijkt niet haalbaar te zijn.

Op donderdag 14 oktober komt het plan voor het vernieuwde kruispunt aan bod in de gemeenteraadsvergadering. Er is dan ruimte voor inspraak en het is de bedoeling dat de gemeenteraad een definitieve knoop doorhakt.