Remco Tuinenburg stapt per direct op als trainer van Alphense Boys

Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

ALPHEN AAN DEN RIJN - Remco Tuinenburg is per direct gestopt als trainer van Alphense Boys. Als reden geeft de voetbalcoach op dat de verhouding met een aantal spelers uit het eerste elftal is verstoord.

De oefenmeester heeft zijn besluit woensdag genomen. Nadat het bestuur 's avonds werd geïnformeerd, zijn de technische staf en spelersgroep donderdag op de hoogte gebracht.

Alphense Boys staat met drie punten uit dertien wedstrijden stijf onderaan in de Vierde Divisie A. De ploeg wacht nog op de eerste zege van het seizoen.

Mark de Kooker

Aanstaande zaterdag speelt Alphense Boys zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Mark de Kooker, trainer van Alphense Boys onder 21, zit dan als eindverantwoordelijke op de bank.

Het bestuur van Alphense Boys zegt in een verklaring het vertrek van Tuinenburg te betreuren en zich te beraden op de ontstane situatie. 'Na zaterdag gaan we met alle betrokkenen in gesprek en stellen we een plan op voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft', aldus voorzitter Irina van Stijn.

Derde seizoen

Sinds de zomer van 2020 is Remco Tuinenburg hoofdtrainer van Alphense Boys. Zijn eerste seizoen werd na een paar wedstrijden afgebroken vanwege de coronapandemie. Een jaargang later speelde Alphense Boys in de middenmoot en vorig seizoen eindigden de Alphenaren acht punten boven de nacompetitiestreep.

Vorige maand had Tuinenburg al besloten dat dit zijn laatste seizoen was als hoofdtrainer van Alphense Boys.

Lees ook: Spanning stijgt bij broers Niek en Brent voor historische derby: ‘Alphen staat op zijn kop’