Coronavirus in Alphen: twee gezinnen in thuisisolatie, derde gezin uit voorzorg thuis

Foto: Studio Alphen / Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Twee gezinnen uit Alphen aan den Rijn zitten in thuisisolatie vanwege het coronavirus. Dat schrijft Renée Thierry, directeur van de Bonifaciusschool, dinsdag in een brief aan de ouders en verzorgers van de leerlingen. Het vijfjarige kind uit Alphen waar maandag het coronavirus bij is vastgesteld, is een leerling van de Alphense basisschool.

De twee gezinnen waren samen op wintersportvakantie in Noord-Italië. In het tweede gezin zijn geen klachten geconstateerd die passen bij het coronavirus, informeert Thierry. 'Maar, uit voorzorg blijft het gezin twee weken in thuisquarantaine. Gedurende die periode worden de gezinsleden dagelijks gemonitord door de GGD.'

Een derde gezin verbleef op hetzelfde vakantieadres. 'Dit gezin hoeft niet in quarantaine, maar toch is besloten door school, in overleg met de ouders, ook deze kinderen uit voorzorg veertien dagen thuis te houden.'

'Besmette leerling aan betere hand'

'De school staat in nauw contact met GGD Hollands-Midden. Op dit moment wordt aangegeven dat wij geen extra maatregelen hoeven te nemen. Wij blijven de situatie uiteraard goed volgen', aldus Thierry. Het vijfjarige meisje dat het coronavirus heeft, is na de wintersportvakantie niet op school geweest. Dat geldt ook voor het andere gezinslid dat op de Bonifaciusschool zit.

Basisschooldirecteur Thierry schrijft in de brief dat de besmette leerling aan de betere hand is en roept ouders op om voorzorgsmaatregelen te treffen: regelmatig de handen wassen, hoesten en niezen aan de binnenkant van de elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Kinderen met gezondheidsklachten die in een risicogebied zijn geweest, worden verzocht thuis te blijven.