Uitgaanstips van de week: coverbands, nieuwe cabaretvoorstelling, Checkpoint en fantasy-rollenspel

Foto: Pixabay

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Kristien van den Oever van cultuurplatform Khabbaz vertelt iedere woensdag in De Ochtendshow wat er het weekend te doen is in gemeente Alphen aan den Rijn. Deze week zijn er twee coverbands die optreden, een cabaretier met een nieuwe voorstelling, een show van TV-programma Checkpoint en het fantasy-rollenspel Dungeons and Dragons.

In Boskoop treedt zaterdag 11 mei de Beatles Tributeband One After 909 op in The Cube. Ze vertolken op een heel eigen manier meer dan 100 nummers van The Beatles. Op dezelfde avond is er bij Poppodium MAX een optreden van de Coldplay Tributeband Callplay.

Checkpoint en cabaret

Ook heeft het TV-programma Checkpoint een nieuwe theatershow: Checkpoint Theater, het dak is er af! Zaterdag 11 mei is deze show te zien in Theater Castellum. Als bezoeker wordt je meegenomen in een wereld van ontploffingen, schietende knakworsten, met elektromagneten, lopen over het plafond en wedstrijden met rollerskates die aangedreven worden door vlakschuurmachines.

Er is niet alleen een hoop te zien, want de kinderen in de zaal mogen ook meedoen. Tijdens vijf rondes tussen de jongens en de meiden wordt er met de zaal geprobeerd een wereldrecord te breken. De kinderen mogen proberen te vliegen met een zelfbouw-jetpack en in een bloedstollende challenge wordt beslist wie het beste reukvermogen heeft. 

Cabaretier Remy Evers staat zaterdag 11 mei op het podium in Parkvilla met zijn nieuwe voorstelling Stoorzender. Evers won in 2019 de cabaret-juryprijs Cameretten. In een voorstelling waar fantasie en realiteit elkaar kruisen, gaat Evers op zoek naar antwoorden. Is de uitvinder van de perforator ook de uitvinder van confetti? En kan een boomfluisteraar ook met papier en laminaat praten?

Dungeons & Dragons en workshops

Ben je helemaal gek op fantasy? Dan kun je op zaterdag 11 mei terecht in bibliotheek Rijn en Venen voor het interactieve fantasy rollenspel Dungeons & Dragons. In dit spel neem je samen met de andere spelers de rol aan van helden en avonturiers. Zoals een stoere krijger, een gedreven tovenaar of een sluwe dief.

Samen gaan jullie op ontdekkingstocht door een rijk vol mysteries, gevaarlijke monsters en epische schatten. Binnen drie tot vier uur spelen jullie samen het verhaal van begin tot eind. Dit live spel is geïnitieerd door enkele enthousiaste Dungeons & Dragons fans uit Hazerswoude en vindt plaats binnen het Meemaakpodium in Alphen Centrum.

Voor de kids en jongeren zijn er ook de komende week weer workshops zoals lasersnijden, mozaïeken tot je eigen kwartet maken in buurthuis Mozaïek. Of aan de slag met bijenwas en strijkijzer met Encaustic Art in de Som in Hazerswoude Rijndijk. Kijk voor meer informatie en meer activiteiten op KHABBAZ.nl/uitagenda.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: evenementen in het teken van 4 en 5 mei