Uitgaanstips van de week: reizende tentoonstelling over intersekse en voorstelling Vreemde Vogels

Foto: EBS

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Aankomend weekend staan er weer een aantal evenementen op de planning. Kristien van den Oever van cultuurplatform Khabbaz vertelt iedere woensdag in De Ochtendshow wat er tijdens het weekend te doen is in de gemeente Alphen aan den Rijn.

We beginnen het weekend op vrijdag 17 mei met de reizende tentoonstelling ‘1 op 90’. Tijdens je bezoek aan de tentoonstelling in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn kom je portretten tegen van mensen die geboren zijn met een lichaam dat niet specifiek mannelijk of vrouwelijk is, ook wel intersekse genoemd.

De expositie staat in het teken van de internationale dag van tegen homofobie, bifobie, interseksefobie en transfobie (IDAHOBIT). De makers willen bewustzijn in de samenleving creëren voor deze groep. Wethouder Anouk Noordermeer opent de expositie om 10.15 uur met het hijsen van de regenboogvlag. Vervolgens lichten fotograaf Ernst Coppejans en geportretteerde Koen Wildenbeest de portretten toe in het Werkcafé van het gemeentehuis. Je kunt de expositie bezoeken tot 4 juni.

Vreemde Vogels en Pink Floyd Tribute

Theatergroep EBS geeft op zaterdagavond 18 mei in Parkvilla de voorstelling Vreemde Vogels. Het toneelstuk gaat over de strijd tussen twee groepen vogels binnen de gemeentegrenzen. De theatergroep EBS heeft deze show gemaakt met jongeren en volwassenen die wat minder in de spotlight staan, omdat ze niet zo gemakkelijk aansluiting vinden bij anderen.

Op dezelfde dag vindt in The Cube in Boskoop een Pink Floyd Tribute plaats. Negen muzikanten met een grote passie voor Pink Floyd spelen onder andere nummers als The Dark Site Of The Moon, The Wall en Wish You Were Here. Tijdens het optreden vindt ook een lichtshow plaats.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: coverbands, nieuwe cabaretvoorstelling, Checkpoint en fantasy-rollenspel