Uitgaanstips van de week: twee festivals en cabarestafette

LOEI - een voorstelling van Questions Collective die op het fesival speelt. Een muziektheatervoorste Foto: Flavia Faas

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Komende week staan er weer een aantal activiteiten op het programma in de gemeente Alphen aan den Rijn. Van een jonge singer songwriter uit Canada tot een Cabarestafette en festivals. Kristien van den Oever van cultuurplatform Khabbaz vertelt iedere woensdag in De Ochtendshow wat er tijdens het weekend te doen is in de gemeente Alphen aan den Rijn.

De jonge singer-songwriter Shaye Zadravec uit Canada treedt vrijdag op in de Ridderhof van Koudekerk aan den Rijn. Met een puur stemgeluid zingt ze liedjes van genres zoals country en americana. Daarnaast is op vrijdagavond ook De Cabarestafette in Theater Castellum. Fans van cabaret kunnen tijdens deze voorstelling genieten van drie opkomende cabaretiers.

The Cube Boskoop is zaterdag het podium voor Massada. De latinrock band met een Molukse twist geeft al sinds 1973 landelijke optredens en speelt tevens op grote festivals. Voor kinderen is er ook iets om naar uit te kijken dit weekend. Zondagmiddag is in Parkvilla de kindervoorstelling ‘Hé, wie zit er op de wc?’ voor kinderen van ouder dan twee jaar. In deze voorstelling neemt een jongen het publiek mee in zijn wereld van knuffels, die heel nodig naar de wc moeten.

Korenfestival en Onderuit

Komend weekend zijn er twee festivals in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het Alphens Korenfestival vindt plaats op zaterdag. Dit jaar treden 56 koren op met in totaal ongeveer 2000 koorleden uit heel Nederland. Met repertoire van Afrikaans, A capella, wereldmuziek tot gospel. Om 17.00 uur zingen 15 koren samen een medley van de top-10-hits van het korenfestival. 

In Koudekerk aan den Rijn is zaterdag en zondag Festival Onderuit. Op Lage Waard 76 kun je zaterdag van 14.00 uur tot 21.00 uur en zondag 12.00 uur tot 19.00 uur verschillende soorten optredens bijwonen. Stadsdichter Chanty Louis heeft samen met de 100-jarige muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Koudekerk een verrassingsact voorbereid.

De voorstelling LOEI is een muziekcompositie speciaal geschreven voor koeien. Koeien houden van muziek (sommige boeren zetten ook klassiek op in hun stallen). Deze makers hebben een muzikaal gesprek opgezet, als publiek kun je ‘gespreks’-genoot worden. Er is ook muziek van onder andere Vetschiller en Franse chansons van Tess Merlot. Dansblok en Kassett, twee professionele theater- en dansgroepen uit Leiden hebben samen een bijzondere act gemaakt voor het festival.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: reizende tentoonstelling over intersekse en voorstelling Vreemde Vogels