Uitgaanstips van de week: internationaal bekend saxofoonkwartet en cabaretier over turbulente jeugd

Foto: Berlage Saxophone Quartet

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Ook deze week staat er weer een aantal in het oog springende activiteiten in de gemeente Alphen aan den Rijn op de agenda. Mariëlle de Boer van cultuurplatform KHABBAZ vertelt in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen over de leukste uitgaanstips op het gebied van cultuur in de gemeente Alphen aan den Rijn.

In de Oudshoornse Kerk vindt donderdag 18 april om 20.15 uur een klassiek concert plaats van het internationaal bekende Berlage Saxophone Quartet. Het is niet zomaar een concert, maar een vertelconcert. Daarin neemt schrijver Jan Brokken je mee in de verhalen van zijn moeder uit Nederlands-Indië. Bij die verhalen speelt het Saxophone Quartet muziek van onder andere Debussy en Ligeti.

Op vrijdagmiddag 19 april is om 12.00 uur in Wijkcentrum Swaenswijk een lentelunchconcert met het Josari orkest. Dit orkest met amateurmusici speelt een heel divers repetoire en doen zeker niet onder voor een professioneel kamerorkest.

Op zoek naar muzikale inspiratiebronnen en veelbewogen leven

Dezelfde dag treedt Karin Bloemen ’s avonds om 20.15 uur op in Theater Castellum. In haar nieuwe voorstelling gaat ze op zoek naar haar grootste muzikale inspiratiebronnen. Die variëren van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en Stevie Wonder. Ze wordt tijdens de voorstelling begeleidt door haar Old School Band.

Zaterdag 20 april kun je ’s avonds in Parkvilla genieten van een theateravond bij de voorstelling Marmer van cabaretier Andries Tunru. Het wordt een heel persoonlijke voorstelling over zijn turbulente jeugd, onder andere over een stiefvader met smetvrees en een huisraad die door de kamer vliegt.

Als je zin hebt om in de cultuurgeschiedenis te duiken, dan kun je in de Bibliotheek Alphen-centrum tijdens de zin in zondag luisteren naar een lezing over het leven van de Engelse dichter Lord Byran. Dat was een romantische dichter uit de 19e eeuw die een veelbewogen leven had met allemaal liefdesaffaires en enorme financiële schulden.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: volop muziek van Amerikaanse jazz tot funk, rock en blues