Uitgaanstips van de week: volop muziek van Amerikaanse jazz tot funk, rock en blues

Foto: Tip Jar
Foto: Time Bandits

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Komende week staat er weer een aantal activiteiten op het programma in de gemeente Alphen aan den Rijn: van Amerikaanse jazz en gospelmuziek tot funk, disco en soul in Boskoop. Mariëlle de Boer van cultuurplatform KHABBAZ vertelt in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen over wat er komende week te doen is in de gemeente Alphen aan den Rijn.

We beginnen de week met een presentatie van de Nieuwe Muziekschool Alphen in wijkcentrum Swaenswijk. Vol met lokaal talent op het podium, zoals onder andere 50 tinten grijs en de band The Young Ones. Het vindt plaats op woensdag 10 april vanaf 14.00 uur.

Dit wordt de volgende dag gevolgd met een optreden van de internationale theaterster Sven Ratzke op donderdag 11 april in het Theater Castellum. In een muziektheaterstuk vertolkt hij de rol van legende Marlene Dietrich, een Duits-Amerikaanse actrice en zangeres. Dit theaterstuk wordt opgevoerd met muziek, tekst en bijzondere kostuums.

Folk, country en rock

Op vrijdag 12 april is er bij vrijetijdscentrum de Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn een avond vol folk, country en singer-songwriters. Er is weer een concert geprogrammeerd door TTfolk, deze keer van de Nederlandse band Tip Jar met Amerikaanse roots, snufjes jazz en gospel.

Dezelfde avond is er bij Parkvilla een muziekoptreden. In de grote zaal is een rockconcert. Serious Music Alphen presenteert daar HeKz, een progressieve metalband uit Engeland met een theatrale sound die heel goed past in het theater.

Terug naar jaren 80 in The Cube

In The Cube van Boskoop staat zaterdag 13 april een live concert van Time Bandits op het programma. In de jaren 80 veroverden ze Europa met hun funk, disco en soul. Een aantal jaar geleden kwamen ze opnieuw in de schijnwerpers toen leadzanger Alides Hidding deelnam aan het televisieprogramma de Beste Zangers.

Tot slot kun je op zondag 14 april nog genieten van een muzikale middag. In de huiskamer van Buurthuis Aquarijn speelt Blues After Seven. Zoals de naam al zegt, gaat ze vele blues klassiekers ten gehore brengen vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Harmonie Excelsior viert 125-jarig jubileum en meer optredens Martha stichting