Uitvaartstoet Hazerswoudse Esmee (14) van manege naar begraafplaats

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - In Leiden wordt zaterdagmiddag afscheid genomen van de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk. Het meisje dat vorige week vrijdag dood werd gevonden in een parkje in Leiden. Aan het eind van de ochtend was er een besloten ceremonie bij boerderij Elza Hoeve in Leiden.

Bij die manege had Esmee een verzorgpaard en ze kwam er bijna dagelijks. 'Vanwege de enorme belangstelling hebben we deze bijeenkomst alleen opengesteld voor genodigden', zegt Wilbert van der Post, pensionhouder en woordvoerder namens de familie van de tiener, tegen mediapartner Omroep West. Op dit moment wordt Esmee in een koets, onder begeleiding van meerdere paarden, naar begraafplaats Rhijnhof in Leiden begeleid.

Zo'n honderd mensen lopen mee achter de witte koets met de kist met witte paarden ervoor. Twee agenten te paard begeleiden de stoet. Volgens Van der Post was het Esmees grootste droom om later bij de bereden politie te werken. De stoet bestaat verder uit paarden met ruiters, auto's en een pick-uptruck met een foto van Esmee waar mensen langs de route bloemen in kunnen leggen.

Condoleances

Mensen die een condoleancebericht willen achterlaten, kunnen dat doen op de site van het uitvaartcentrum en zondag in de Brugkerk in Koudekerk aan den Rijn. Op de plek waar het lichaam van Esmee werd gevonden, zijn de afgelopen dagen al veel mensen bij elkaar gekomen om bloemen neer te leggen of kaarsjes aan te steken. Ook in Hazerswoude-Rijndijk is inmiddels een gedenkplek ontstaan, op een plek waar Esmee vaak kwam.

Lees ook: Gedenkplek in Hazerswoude voor omgekomen Esmee: ‘Ik hou heel veel van je’