Brugkerk in Koudekerk zondag open om omgekomen Esmee uit Hazerswoude te gedenken

KOUDEKERK AAN DEN RIJN/HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De Brugkerk in Koudekerk aan den Rijn opent zondag van 13.00 tot 17.00 uur de deuren voor iedereen die de omgebrachte Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk wil herdenken. 'Velen van ons zijn geschokt en ontdaan van dit verdrietige nieuws.'

In overleg met de familie van het 14-jarige slachtoffer en de gemeente Alphen aan den Rijn is besloten om de kerk open te stellen. 'Met verslagenheid en ongeloof hebben we de nieuwsberichten gezien en gelezen over het overlijden van onze jonge dorpsgenoot Esmee', melden de Rooms-Katholieke Parochiekern Heilige Michael & Heilige Bernardus en de Protestantse Gemeente te Koudekerk aan den Rijn en Hazerswoude-Rijndijk.

Het is mogelijk om zondag een kaarsje aan te steken of een moment van stilte in acht te nemen voor Esmee. 'Er is ook de mogelijkheid om een persoonlijke groet voor haar familie achter te laten.' In de kerk dienen bezoekers een mondkapje te dragen en minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te bewaren.

Lees ook: Uitvaart Esmee (14) voorafgegaan door stoet met paarden: ‘Haar afscheid zo mooi mogelijk maken’