Vakbeurs PLANTARIUM | GROEN-Direkt staat voor de deur

De tuinplantenbeurs op het ITC terrein Foto: PLANTARIUM | GROEN-Direkt

HAZERSWOUDE-DORP/BOSKOOP – De tweede voorjaarsedite van tuinplantenbeurs PLANTARIUM | GROEN-Direkt vindt op 6 en 7 februari plaats. De beurs is een ontmoetingsmoment voor tuiniers, leveranciers en belangstellenden. Eerdere edities trokken een aantal duizend bezoekers per dag.

Op de beurs, die plaatsvindt in Hazerswoude-Dorp, zijn duizenden planten te zien afkomstig uit Boskoop, Nederland en Europa. Ook worden er nieuwe plantensoorten geïntroduceerd.

Beursmanager Marjolein Wieckardt: 'De beursvloer is compleet uitverkocht en we hebben iedereen een plek op de beurs kunnen geven. Met meer dan 180 exposanten, 100 nieuwe plantensoorten en de ruim 5000 monsterpartijen en het mediterraan aanbod van GROEN-Direkt hebben we de bezoeker weer veel te bieden.'

Veenarm of Veenvrij

Op de Green Future Hub kunnen kwekers, groothandel en retail informatie vinden over boomkwekerijproducten, het telen ervan in een veenarme of veenvrije voedingsbodem en de impact daarvan op de handel. Acht exposanten die al ervaring met deze teelt hebben zetten een presentatie van producten neer.

Daarnaast delen Anthos, LTO en Delphy hun kennis over de regelgeving, zowel nationaal als internationaal en worden de mogelijkheden van het kweken in veenarme mengsels toegelicht. Ook is er een inloop vragensessie en gaan specialisten met elkaar en met het publiek in gesprek.

Bezoekersfavoriet

Net zoals voorgaande edities kunnen bezoekers hun stem uitbrengen op hun favoriete nieuwe plant. Dit jaar zijn er twaalf nominaties, voor planten als ‘Winter Angel Helleborus Frostkiss Magic, Cordyline australis ‘Lime Passion’ en Camellia ‘Winter Perfume Pear’.

Lees ook: Prijzen najaarsbeurs voor tuinplanten uitgereikt: Valkplant uit Hazerswoude-Dorp wint beste nieuwigheid