‘Veel interesse voor nieuwbouwproject Westvaartpark in Hazerswoude-Rijndijk’

Foto: Bureau 070 architecten
Foto: Bureau 070 architecten

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - De eerste verkoopfase van het nieuwbouwproject Westvaartpark heeft volgens projectontwikkelaar Synchroon veel potentiële kopers opgeleverd. Naar verwachting kan in het eerste kwartaal van volgend jaar begonnen worden met de bouw van de eerste 49 woningen. Vijf keer zoveel geïnteresseerden hebben zich bij de projectontwikkelaar gemeld.

De eerste bouwfase bestaat uit verandawoningen, rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een villa. 'Er is veel belangstelling van potentiële kopers uit Hazerswoude, Leiden, Leiderdorp en Alphen aan den Rijn. Daar komt toch wel de helft van het totaal aantal geïnteresseerden vandaan', meldt een woordvoerder van Synchroon. Het nieuwbouwproject langs de Gemeneweg wordt in vijf verschillende fasen uitgerold. 

In het tweede kwartaal van 2023 moeten de eerste bewoners intrek kunnen nemen in hun nieuwe huis. De oplevering van de laatste woningen in het project staat gepland in 2027.

Sociale huurwoningen

Woningcorporatie Habeko Wonen is van plan zo'n negentig sociale huurwoningen te realiseren in Westvaartpark. Het plan van de woningbouwcorporatie omvat twee appartementencomplexen met elk zo'n 35 appartementen en circa 20 eengezinswoningen.

De sociale huurwoningen worden in drie bouwfasen gerealiseerd. Het streven is om in 2022 te beginnen met de bouw van de eerste woningen, die een jaar later moeten worden opgeleverd. Het is de wens van de woningcorporatie om ieder jaar een fase op te leveren. Samen met de koopwoningen van projectontwikkelaar Synchroon verrijzen er bijna 300 nieuwe woningen.

Treinstation

Om de ontwikkeling van Westvaartpark mogelijk te maken, is vijf hectare grond van Staatsbosbeheer gekocht. Ook wordt er ruimte vrijgehouden voor een nieuw treinstation in Hazerswoude-Rijndijk. Ter compensatie krijgen bestaande natuurgebieden nieuwe beplanting en wordt het vogelweidegebied De Wilck uitgebreid met negen hectare grond.

Lees ook: Sein op groen voor station Hazerswoude-Koudekerk: ‘Eerst zien, dan geloven’