Verhuizing textielreiniger Medo Clean kan toch doorgaan

KOUDEKERK AAN DEN RIJN - De verhuizing van textielreiniger Medo Clean lijkt door te gaan. De projectontwikkelaar is bereid 360.000 euro extra te betalen als de gemeente Alphen het bedrag voorfinancieerd. Het doel is, en daar wil de provincie Zuid-Holland in meegaan, dat de provincie ruim de helft van dat bedrag uiteindelijk voor zijn rekening gaat nemen.

Het was de bedoeling dat Medo Clean, projectontwikkelaar Vibu en de gemeente Alphen ieder zo'n 400.000 euro zou betalen voor de verplaatsing. Alleen stak de provincie een stokje voor het plan van de projectontwikkelaar om veertig huizen extra te bouwen in de polder. Die woningen zouden de verplaatsing van Medo Clean moeten financieren.

De gemeenteraad van Alphen moet nog wel akkoord gaan met de voorfinanciering. 'Koudekerk snakt hier naar. Een bedrijf dat we graag elders willen huisvesten gaat weg en er komen nieuwe woningen bij', zegt wethouder Kees van Velzen (CDA). Medo Clean hoopt volgend jaar april al te zijn verhuisd naar het Koudekerkse industrieterrein.

30 huizen

Medo Clean verkast van de Dorpsstraat naar de Hoogewaard. Op de plek van Medo Clean gaan zes huizen gebouwd worden. Op verschillende locaties in Koudekerk aan den Rijn gaat Vibu dertig nieuwe woningen bouwen. De woningbouw is vermoedelijk over anderhalf jaar gereed.