Verkeersdrempels verwijderd na ongelukken op Bentwoudlaan in Benthuizen

Foto: Google Street View

BENTHUIZEN - Ze waren juist bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren. Maar na verschillende ongelukken met fietsers zijn de nieuwe drempels op de Bentwoudlaan in Benthuizen alweer verwijderd. In veel gevallen moesten slachtoffers zelfs met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

Nadat het lokale dorpsoverleg er meerdere keren melding van had gemaakt, besloot de gemeente Alphen aan den Rijn woensdag in actie te komen en de drempels weg te halen. Die waren er pas enkele maanden eerder geplaatst, ter hoogte van de kruising met het Willem Diephoutpad.

Waarschuwingsborden en een extra markering voor fietsers boden ook geen soelaas. Vooral racefietsers kwamen door toedoen van de drempels ten val. 'Hoewel ze waren aangelegd om de snelheid van het autoverkeer te temperen, is het niet de bedoeling dat ze een gevaar vormen voor de overige weggebruikers', aldus Rob van Daalhoff, voorzitter van het dorpsoverleg.

Nieuwe maatregelen

Op de Bentwoudlaan mag maximaal dertig kilometer per uur worden gereden. Het dorpsoverleg zegt de gemeente te gaan benaderen om te bekijken of er veiligere mogelijkheden zijn die ook snelheidsremmend werken. Alphen heeft al toegezegd met omwonenden te spreken over nieuwe maatregelen om de snelheid te beperken.

Lees ook: Benthuizen krijgt er ongeveer 200 nieuwe woningen bij