Vermeulen Groep en Waardewenders krijgen allebei een Groene Pluim

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Wethouder Gert van den Ham reikte woensdag twee Groene Pluimen uit namens Alphen aan den Rijn, aan Vermeulen Groep en Waardewenders.

Dit jaar was de gemeente zo onder de indruk van het aantal koplopers in Alphen, dat er twee bedrijven in de spotlights werden gezet. De prijs werd uitgereikt aan Sophia van Bakel, commercieel directeur van Vermeulen Groep en Herrejan Veenema, directeur van Waardewenders. 

Vermeulen Groep werkt met ongeveer 180 medewerkers op een duurzame manier aan het wegennet. Waardewenders verwerkt vezels van bermgras en ander organisch restmateriaal tot producten van papier en karton. 'Dit zijn twee totaal verschillende bedrijven, maar beiden zijn ze een duurzame inspiratiebron voor de eigen sector en daarbuiten', aldus de organisatie. 

Over Vermeulen Groep zegt Stichting De Groene Pluim:

Vermeulen Groep streeft in het gehele proces naar duurzaamheid, circulariteit en MVO. De organisatie speelt een belangrijke rol in de transitie naar een duurzamere infrasector. Samen met de ketenpartners en belanghebbenden worden kansen aangegrepen en ideeën geconcretiseerd.

Over Waardewenders zegt de jury:

Volgens de accreditatiecommissie heeft Waardewenders een diepgewortelde intrinsieke motivatie. De accreditatiecommissie is positief over de ambities en de stappen die tot op heden gezet zijn. Waardewenders is een echte inspiratiebron voor andere ondernemers en hiermee een mooie aanwinst voor het duurzame netwerk van De Groene Pluim.

Er wordt naar vier punten gekeken: eerlijk werk en economische groei, verantwoorde consumptie en productie, aanpak klimaatverandering en samenwerken om doelen te halen. De prijs werd voor de tweede keer in Alphen aan den Rijn uitgereikt, afgelopen jaar won dakdekkersbedrijf Kowedak. 

Lees ook: Duurzame asfaltlaag aangelegd op de Noorderkeerkring