Voetbalfeest in Alphen aan den Rijn tijdens EK: Alphense Haringparty keert terug als Lekker Hollands

ALPHEN AAN DEN RIJN – De Alphense Haringparty keert in juni terug als Lekker Hollands. Komende zomer staat in Duitsland het EK voetbal op het programma. Ook in Alphen aan den Rijn barst het voetbalfeest los, want voetbalfans kunnen vrijdag 21 juni de EK-wedstrijd Nederland – Frankrijk live bekijken op een groot scherm bij Park Rijnstroom.

‘Het evenement is eigenlijk wat de Alphense Haringparty’s voorheen waren. Dat is nu dus Lekker Hollands geworden’, vertelt Sietse Kromhout van Lekker Hollands in het radioprogramma De Ochtendshow van Studio Alphen. ‘Het moet een feest worden met een Nederlands tintje. Van Nederlandstalige muziek tot Nederlands eten, zoals haringen, kroketten, frikandellen en patat.’

Vervolgens treden op zaterdag 22 juni vanaf 16.00 uur verschillende bands op bij Park Rijnstroom tijdens het Lekker Hollands-feest. Met onder andere Golden Earring-tributeband The Naked Truth Menno Aben en Piano en Pils. Er is ook eten van Rolf's Hollandse snackcorner.

Maximaal 700 mensen per dag

‘Er is plek voor maximaal 700 mensen per dag’, zegt Kromhout. ‘De prijs voor tickets is laag, want ik vind het leuk dat iedereen welkom is. Daardoor is de drempel wat lager. Zelf ben ik er ook bij, ik hou van gezelligheid. Ik ga volledig in het oranje gekleed voor de wedstrijd.’

De kosten voor een ticket om de wedstrijd van het Nederlands elftal te zien zijn 5 euro en vanaf 19.00 uur zijn fans welkom. De huisregel van het evenement is echter dat er geen voetbalshirts van rivaliserende clubs, zoals Ajax, Feyenoord, PSV enzovoort, mogen worden gedragen. 'Early Bird-tickets' voor het Lekker Hollands-feest op zaterdag 22 juni kosten 14,95 euro.

Lees ook: Culinair Alphen keert terug met een nieuw concept: Het Alphens Wijn Event

Hieronder is het interview met Sietse Kromhout te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.