Voetbaloverzicht: Floreant elimineert Zevenhoven in blessuretijd met 5-4 zege

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Zelden heb je voetbalwedstrijden die in 5-4 eindigen, maar zaterdag was het weer eens zo ver. Floreant won met deze cijfers in en tegen Zevenhoven. Na een 1-0 en 2-1 (rust)stand namen de Boskopers een 2-4 voorsprong. De brigade van Paul Pikaar, door een rode kaart met tien man spelend, zag Zevenhoven terugkomen tot 4-4. Maar toen brak de tiende minuut van de blessuretijd aan en scoorde Larsse Verbeek het winnende doelpunt. Eerder scoorden Bruce Tol (2x), Roy Monissen en Jeffrey Hilgeman voor Floreant.

In diezelfde 4e Klasse A won Aarlanderveen met 6-1 van LSVV '70. Jorn Poelwijk (2x), Fahri Margoum, Aziz el Bouazatti, Sallem Chemlalli en Lekan Adekanye scoorden voor de Veners. Aarlanderveen is met vijftien punten uit vijf wedstrijden koploper. FC Oegstgeest is de nummer twee met dertien punten, op plek drie staat Floreant met tien punten. Koudekerk zakt naar de zesde plek (zeven punten). Tegen Roodenburg werd verrassend verloren zaterdag: 0-2.

Waar Koudekerk voor het eerst verloor dit seizoen, won Hazerswoudse Boys voor het eerst dit seizoen. En wel van Meerburg. 2-3 was de eindstand. De Boys-treffers waren van Roy van der Voort, Collin van Haastrecht en Ivo Vogelaar. Negende staat Hazerswoudse Boys, met vijf punten. Achtste staat Alphense Boys (zeven punten). Tegen Football Factory speelde Alphense Boys met 1-1 gelijk. Sontjie Roosberg scoorde het Alphense Boys-doelpunt.

Vierde verliesbeurt BSC '68

BSC '68 is nog altijd niet van die hatelijke nul af. De Benthuizenaren verloren zaterdag met 3-0 van Reeuwijk en staan voorlaatste in de 3e Klasse A. Alphia (winst) en Zwammerdam (gelijk) staan aanmerkelijk hoger dan het team van Kenneth Soechit.

ARC (1e Klasse A) speelde zaterdag in blessuretijd gelijk tegen CSW. Zondag won Alphense Boys (Hoofdklasse B) van koploper Halsteren en boekte Alphen (3e Klasse A) tegen ASC de eerste zege van het seizoen. Bernardus (3e Klasse A) was vrij dit weekend.

Hieronder kun je radio-interviews met Arjen Linstra (Aarlanderveen - LSVV '70), Ronald Rosdorff (Koudekerk - Roodenburg), John Cuvelier (Alphense Boys - Football Factory) en Kenneth Soechit (Reeuwijk - BSC '68) terugluisteren: