Voetbalweekend: ARC krijgt deksel op neus, Alphense Boys zet stijgende lijn door

Alphense Boys-speler Julian van der Kwaak Foto: Ron Hoenson (Holland-Pictures.com)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC is er in eigen huis niet in geslaagd om af te rekenen met laagvlieger DHSC. De ploeg van Mark Evers verzuimt om de kansen af te maken en krijgt uiteindelijk zelf de deksel op de neus. ARC heeft in de laatste acht duels slechts één keer gewonnen en daardoor is het verschil met de nacompetitie tegen degradatie is geslonken.

Het Alphense Boys van trainer Edwin Vurens is nog steeds hekkensluiter maar zit in een goede flow en heeft de stijgende lijn doorgezet op bezoek bij WVHEDW. Door de goede serie van Alphense Boys is het gat naar nummer veertien BOL en nummer vijftien WVHEDW geslonken tot vier punten.

In de Vierde Divisie A degraderen de nummers vijftien en zestien aan het einde van het seizoen. Wie op de plekken dertien en veertien eindigt speelt nacompetitie. ARC en Hoogland staan met 24 punten elfde en twaalfde, DHSC heeft 21 punten en staat dertiende, BOL en WVHEDW hebben 20 punten, Alphense Boys 16.

Uitslagen, statistieken, samenvatting en interviews

4e Divisie A | ARC – DHSC: 0-1

ARC rijgt de kansen aaneen tegen DHSC, maar vergeet deze te benutten. Aan de andere kant is het DHSC dat vlak na rust wel effectief is in de afronding. De bezoekers uit Utrecht scoren in de 48e minuut de 0-1. ARC probeert uit alle macht nog de gelijkmaker te forceren. Dat lukt echter niet, daardoor pakt degradatiekandidaat DHSC drie belangrijke punten en moet ARC zich steeds meer zorgen gaan maken.

Scoreverloop: 0-1.

4e Divisie A | WVHEDW – Alphense Boys: 2-4

Na opnieuw een wervelende eerste helft, deze keer met een 4-0 voorsprong bij rust in plaats van 4-1 vorige week, wordt het toch weer billenknijpen. In minuut 51 en 53 scoort WVHEDW en moet Alphense Boys met tien man verder vanwege een rode kaart. Maar het wordt niet meer spannend, want de 4-3 zou nooit vallen. Met drie overwinningen op rij, vier uit de laatste vijf wedstrijden, komt het plezier terug bij de hekkensluiter.

Scoreverloop: 0-1 Julian van der Kwaak, 0-2 Mike Bavelaar, 0-3 Pierre Mokanda, 0-4 Julian van der Kwaak, 1-4, 2-4.

2e Klasse C | RCL – Alphia: 0-2

Alphia en RCL creëren kansen maar komen lange tijd niet tot scoren. Uiteindelijk is het Marwan Fennich die in de tweede helft de ban breekt. In de 89e minuut loopt Bas Hazenbroek door op de doelman van RCL die daarna een slaande beweging maakt. Hazenbroek wordt bestraft met geel en de doelman van RCL krijgt rood. De wedstrijd wordt vervolgens gestaakt door de scheidsrechter, maar nog wel hervat. In de blessuretijd beslist Dylan Zaal de wedstrijd met de 2-0 uit een counter.

Scoreverloop: 0-1 Marwan Fennich, 0-2 Dylan Zaal.

3e Klasse A | Koudekerk – DoCoS: 1-1

Koudekerk komt al na zeven minuten op een 1-0 achterstand tegen DoCoS. De bezoekers bivakkeren in de onderste regionen, maar wisten vorige week verrassend te winnen van Aarlanderveen. Koudekerk maakt na iets meer dan een uur spelen de gelijkmaker. Door het gelijkspel blijft Koudekerk koploper, maar het gat naar de concurrentie slinkt.

Scoreverloop: 1-0, 1-1 Daan van der Zwet.

3e Klasse A | BSC ’68 – Aarlanderveen: 2-0

BSC ’68 komt na ongeveer een kwartier op een 1-0 voorsprong. De ploeg van Abdullah Sari borduurt voort op de openingstreffer en maakt na 25 minuten de 2-0. Het blijkt de beslissing van de wedstrijd, want Aarlanderveen komt die klap niet meer te boven. BSC ’68 neemt zo sportieve revanche na de 7-1 nederlaag bij Aarlanderveen eerder dit seizoen. Door het puntenverlies van Koudekerk is het verschil tussen BSC ’68 en de koploper nog maar één punt.

Scoreverloop: 1-0 Stijn van Leeuwen, 2-0 Joep van Straalen.

3e Klasse A | Zevenhoven – Zwammerdam: 0-4

Zwammerdam begint voortvarend aan de uitwedstrijd tegen Zevenhoven. Na iets meer dan 20 minuten scoort Morris van Vliet van ongeveer 25 meter de 1-0 in de kruising. Na een half uur spelen profiteert Jordi de Groot van een fout door de doelman van Zevenhoven en verdubbelt de marge van Damme. In de tweede helft stellen de bezoekers weer snel orde op zaken. Jim van Vliet neemt in de 51ste en 55ste minuut de derde en vierde treffer voor zijn rekening.

Scoreverloop: 1-0 Morris van Vliet, 2-0 Jordi de Groot, 3-0 Jim van Vliet, 4-0 Jim van Vliet.

4e Klasse A | Nicolaas Boys – Floreant: 0-0

Afgelopen week pakt Floreant de zege tegen concurrent Roodenburg. Een week later gaan de Boskopers op bezoek bij een andere concurrent. Nicolaas Boys en Floreant houden elkaar in evenwicht met een doelpuntloos gelijkspel. Op de ranglijst schiet de ploeg van René van Beek daar niet veel mee op, want het gat naar Roodenburg is slechts één punt.

Scoreverloop: -

4e Klasse A | NSV ’46 – Alphen: 6-0

NSV ’46 blijkt al snel in de eerste helft een maatje te groot voor Alphen dat voor de tweede wedstrijd op rij met zes tegendoelpunten verliest. De defensie blijkt dit seizoen al vaker een zorgenkindje, want de laatste keer dat Alphen de nul wist te houden was op 9 december.

Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 5-0, 6-0.

5e Klasse A | Hazerswoudse Boys – Kickers ’69: 2-0

Hazerswoudse Boys doet belangrijke zaken in de strijd voor een plek bij de top drie. Directe concurrent Kickers ’69 wordt verslagen en daardoor groeit het gat tussen beide ploegen tot vijf punten. De ploeg van Robert Swart heeft ook slechts één punt achterstand op buurman Bernardus.

Scoreverloop: 1-0 Sam Timmermans, 2-0 Milan van Vliet.

5e Klasse A | Bernardus – Buytenpark: 3-1

Bernardus komt in eigen huis tegen Buytenpark op achterstand. Ondanks een zwakke eerste helft komt de thuisploeg nog voor rust op gelijke hoogte. Ook in de tweede helft blijft Bernardus slordig, maar stelt het wel de zege veilig dankzij twee doelpunten. De ploeg van Serge den Os bezet nu de derde plaats. Bernardus heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan nummer vier Hazerswoudse Boys.

Scoreverloop: 0-1, 1-1 Rohan Abeysekera, 2-1 Jeffrey van der Heiden, 3-1 Rohan Abeysekera.