Voetbalweekend: Zwammerdam en BSC ‘68 periodekampioen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Zwammerdam en BSC '68 zijn verzekerd van een startbewijs voor de nacompetitie en mogen aan het einde van dit voetbalseizoen gaan strijden om promotie naar de derde klasse. Beide clubs veroverden zaterdag de eerste periodetitel.

Zwammerdam had op de laatste speeldag van de eerste periode vijf punten voorsprong op Woerden, dat nog een wedstrijd moest inhalen. Damme verloor na zeven keer op rij gewonnen te hebben van Siveo '60, maar is toch al zeker van de tussentitel in de 4e Klasse B omdat Woerden gelijkspeelde tegen Linschoten. BSC '68 deed wat het moest doen: winnen van Hillegersberg. Het werd 2-0. De enige valkuil was dat CKC met vijf doelpunten meer zou winnen dan BSC deed, maar de rivaal kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Zestienhoven.

Voor ARC en Alphense Boys was het een onfortuinlijke zaterdag. Allebei de Alphense hoofdklassers verloren. ARC ging met 3-1 onderuit tegen FC Rijnvogels terwijl Alphense Boys vier tegentreffers incasseerde tegen Be Quick 1887 zonder zelf te scoren (4-0).

Scoreverloop en interviews