Vondst dode vrouw in woning aan Groenoord: één verdachte vrijgelaten, ander nog vast voor doodslag

Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - Eén van de twee mannen die woensdag werden gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Alphen aan den Rijn, is weer vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De andere man blijft nog vastzitten op verdenking van doodslag. 'We kijken na het weekend of hij voorgeleid wordt', zegt een OM-woordvoerder tegen Omroep West.

Het lichaam van de 52-jarige vrouw werd woensdagochtend ontdekt in een huis aan de Groenoord in Alphen aan den Rijn. De politie kwam bij die woning uit na de arrestatie van een man van 30 die in de war was. Bij de vrouw in huis was ook een 23-jarige man die meteen werd aangehouden. Hij is dus inmiddels vrijgelaten, maar nog wel verdachte in de zaak.

Wat er precies is gebeurd is nog altijd niet duidelijk. Wel staat vast dat de vrouw is overleden door een misdrijf. De politie heeft woensdag de hele dag uitgebreid onderzoek gedaan in en om het huis. Volgens omwonenden woonde het slachtoffer er met haar zoon en was het een 'lieve vrouw'.