Gepubliceerd op 20 Maart 2020 om 14.03 uur

Voor derde dag op rij corona vastgesteld bij inwoners gemeente Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij drie inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn is het coronavirus de afgelopen 24 uur vastgesteld. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vrijdag bekendgemaakt.

In totaal hebben dertien mensen het coronavirus. Van hen is één persoon, een vijfjarig meisje, genezen. Eén persoon, een oudere man, is opgenomen in het ziekenhuis. De andere patiënten zijn thuis en maken het naar omstandigheden goed of zijn aan de betere hand, zegt burgemeester Liesbeth Spies (CDA) in een interview met Studio Alphen.

Naar alle waarschijnlijkheid ligt het werkelijke aantal coronabesmettingen hoger. De GGD maakte dinsdag bekend dat vanaf nu alleen nog mensen getest gaan worden op het coronavirus die mogelijk opgenomen moeten worden in het ziekenhuis. Hoe het met de besmette Alphenaren gaat is niet duidelijk.

2994 besmettingen, 106 doden

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat vrijdag om 14.00 bij 2994 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 534 meer dan een dag eerder. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte, dertig in de voorbije 24 uur. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar.

643 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Hulpdiensten houden er rekening mee dat volgende week 500 tot 1000 coronapatiënten op de intensive care liggen. Het aantal genezen Nederlanders wordt niet bekendgemaakt.

Lees ook: Oudere man uit gemeente Alphen met coronavirus in ziekenhuis opgenomen

advertentie
 
advertentie