Gepubliceerd op 11 Juni 2019 om 15.22 uur

Voor zomer besluit over 1,5 miljoen euro duurdere ‘MFA’ Zwammerdam

ZWAMMERDAM - Anderhalf miljoen euro is het bedrag dat de nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie (MFA) aan de Spoorlaan in Zwammerdam extra moet gaan kosten. Dat heeft wethouder Kees van Velzen (CDA) dinsdag bekendgemaakt, die eerder al aankondigde dat de nieuwbouw duurder wordt dan was voorzien vanwege gestegen bouw- en installatiekosten.

Het is aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, die in principe al tot meerdere malen toe heeft ingestemd met de nieuwbouw, om nog voor het zomerreces een finale oordeel te vellen. Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, komt het nieuwe dorpshuis er. 'We weten dat het extra geld kost, maar we gaan Zwammerdam - dat hier al jaren naar snakt - niet langer laten wachten', zei Van Velzen begin mei.

In de multifunctionele accommodatie komt, naast de buurthuisfunctie van het pand, ook een nieuwe school, kinderopvang, brandweerkazerne en verschillende verenigingen in. Alle verenigingen en organisaties gaan gebruik maken van elkaars voorzieningen. De totale bouwsom is ruim zes miljoen euro. 'Dat is één miljoen goedkoper dan als we allemaal individuele gebouwen bouwen', zegt Van Velzen.

Bouw kan na zomer starten

Als de gemeenteraad instemt met het beschikbaar stellen van anderhalf miljoen euro extra, kan vlak na de zomer gestart worden met de bouw. Over twee jaar kan het gebouw dan in gebruik genomen worden.

Lees ook: Dorpshuis Zwammerdam kan worden gebouwd, leden zijn akkoord

advertentie
 
advertentie