Voorinschrijving 20 van Alphen uitgesteld, te veel onzekerheid

ALPHEN AAN DEN RIJN - De voorinschrijving van de 20 van Alphen is voor onbepaalde tijd uitgesteld. 'Er is onvoldoende zekerheid over de vorm dat het evenement doorgaat en wat er gebeurt met het inschrijfgeld', verklaart voorzitter Ronald Verkade. Normaliter opent de voorinschrijving eind september.

Op zondag 7 maart 2021 staat de jaarlijkse hardloopwedstrijd door Alphen aan den Rijn op het programma. Maar als gevolg van het coronavirus is het nog maar de vraag of, en zo ja hoe, het evenement door kan gaan. 'Die puzzel hebben wij nog niet gelegd', zegt Verkade. 'We houden alle opties open.'

Naast de mogelijkheid tot annuleren bekijkt de organisatie ook of het mogelijk is om te korten op het aantal afstanden, door - bijvoorbeeld - alleen geen 20 kilometer te lopen maar 10, of andersom.

Oktober

Over hoe de 20 van Alphen eruit komt te zien, hoopt de organisatie volgende maand te kunnen zeggen. 'We zitten in een vacuum. Wij willen over een maand een stip aan de horizon zetten en niet langer in wachtstand zitten. Anders wordt het heel lastig om iets te organiseren', besluit Verkade.