Waterpoloseizoen 23 januari hervat: ‘Ongelooflijk blij’ is AZC

Foto: Joost van Steen (Joostvansteen.nl)

ALPHEN AAN DEN RIJN - De kogel is door de kerk: op zaterdag 23 januari wordt het waterpoloseizoen voor de eredivisionisten hervat met het bekertoernooi. Een maand later, na afloop van het Olympisch Kwalificatie Toernooi, gaat de competitie weer van start. Dat heeft zwembond KNZB zaterdag bekendgemaakt.

Eerder deze week zei de bond nog af te koersen op een herstart begin februari, meteen met de competitie te beginnen en het bekertoernooi over boord te gooien. Maar daar is op teruggekomen.

Wel moeten clubs verplicht hun internationals afstaan tijdens de bekerwedstrijden. Onder meer AZC'er Robin Lindhout bereidt zich fulltime voor op het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen, medio februari in Rotterdam.

Als Oranje zich plaatst, keren de spelers niet terug naar hun clubs maar blijven zij in aanloop naar Tokio in augustus fulltime met het nationale team trainen en wedstrijden spelen.

Testen voor iedere wedstrijden

'Wij zijn ongelooflijk blij', reageert AZC Alphen-coach Ron van der Wild op het nieuws. Vanaf 4 januari, het moment dat sportkoepel NOC*NSF de vereiste coronatests kan leveren aan alle eredivisieclubs, worden de trainingen hervat. Voor aanvang van alle wedstrijden moet iedereen een coronatest ondergaan. Binnen vijftien minuten is de uitslag bekend.

Hieronder is het radio-interview met Ron van der Wild bij Omroep West, mediapartner van Studio Alphen, te beluisteren.