‘Wegbrengen grofvuil naar afvalbrengstation vanaf 1 augustus niet meer ongelimiteerd gratis’

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraad is van plan om vanaf 1 augustus het aantal bezoeken bij ecopark De Limes in Alphen aan den Rijn te maximaliseren tot twaalf per jaar. Volgende week donderdag, op 22 april, wil een meerderheid van de raadsleden instemmen met dit voorstel van wethouder Erik van Zuylen (GroenLinks) van afval.

Voorwaarde is wel dat de persoonsgegevens goed gewaarborgd zijn. Op de vraag hoe dat op dit moment geregeld is, heeft Van Zuylen nog geen antwoord paraat. Dat volgt in aanloop naar de gemeenteraadsvergadering over een kleine twee weken.

De gemeente heeft altijd gezegd dat de in 2017 geïntroduceerde afvalpas niet gelinkt is aan persoonsgegevens, maar diezelfde afvalpas moet vanaf de zomer wel gaan registeren hoe vaak iemand de milieustraat heeft bezocht.

14,95 euro

Op dit moment is het afvalbrengstationbezoek nog ongelimiteerd. Wie vaker dan twaalf keer per jaar naar het ecopark wil, moet 14,95 euro per keer betalen voor vier kubieke meter. Op die manier, zo kondigde Van Zuylen een halfjaar geleden aan, wil hij gaan voorkomen dat bedrijven zich voordoen als particulieren en op die manier gratis hun afval storten.

Hieronder zijn de radio-interviews met Robert Blom (Nieuw Elan), Elise de Veth (VVD), Koen Verwoerd (D66) en Jan de Groot (RijnGouweLokaal) te beluisteren over ecopark De Limes, diftar, zwerfafval en afvalscheiding.