Wethouder krijgt rillingen als hij nadenkt over verkeerschaos tijdens bouw nieuwe Steekterbrug

Foto: Provincie Zuid-Holland

ALPHEN AAN DEN RIJN - Over een jaar gaat begonnen worden met de bouw van de nieuwe Steekterbrug. Het nieuwe exemplaar komt pal naast de huidige Steekterbrug te liggen. Toch is het geen kwestie van de ene brug openen en vervolgens de ander afbreken. 'Eerst zal het ene brugdek eruit moeten voordat het andere brugdek erin kan', aldus wethouder Kees van Velzen (CDA).

En dat betekent: heel veel overlast voor het verkeer en voor omwonenden. 'Dit gaat voor Alphen meer dan een jaar problemen opleveren. Dat is echt een punt van zorg.' Van Velzen hoopt dat niet-Alphenaren ervoor kiezen om de N207 te mijden en via de N11 en A4 te rijden. Verder zal de N207 langs Alphen niet maandenlang volledig afgesloten worden.

De aanbesteding om een aannemer te werven start binnenkort. Het bedrijf dat de concessie wint, zal met name op het punt van het zo veel mogelijk beperken van de overlast voor het verkeer en de omwonenden punten moeten scoren. De Steekterbrug is in Van Velzens ogen onmisbaar in de ringweg (N207) rond Alphen aan den Rijn. 'Ik hoop op een creatief idee van de aannemer.'

Bestemmingsplan

Tijdens de commissievergadering van de Alphense gemeenteraad werd duidelijk dat het bestemmingsplan voor de nieuwe Steekterbrug aangenomen gaat worden tijdens de raadsvergadering eind februari. Dat betekent dat de aanleg van de Steekterbrug definitief door kan gaan. De gemeenteraad vroeg wel aandacht voor het plaatsen van bomen bij de nieuwe brug.

Hieronder kun je het radio-interview met wethouder Kees van Velzen (CDA) beluisteren: