Zeeman start met inzameling en verkoop van tweedehandskleding

Zeeman Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Textielgigant Zeeman is gestart met het inzamelen en verkopen van tweedehandskleding. De zogeheten RESALE-collectie is sinds dinsdag te koop bij zes filialen, waaronder die in winkelcentrum Baronie.

Zeeman verkoopt tweedehands baby-, kinder- en dameskleding van allerlei merken. 'Ook kan gebruikte kleding ingeleverd worden. Kleding van alle merken is welkom', meldt het bedrijf. 'Hiermee zet Zeeman zich in voor het hergebruiken van kleding, een stap verder dan alleen het recyclen van materialen.'

De ingezamelde kleding wordt gedoneerd aan Het Goed, die 28 kringloopwarenhuizen en vijf textielsorteercentra in Nederland heeft. 'Zij controleren en sorteren de kleding in hun textielsorteercentra. Alle stukken die voldoen aan de kwaliteitseisen voor RESALE zullen vanuit deze textielsorteercentra worden geleverd en in de winkels van Zeeman worden verkocht.' Kleding die niet aan de criteria voldoet, wordt zoveel mogelijk gerecycled. 

De textielgigant heeft als doel om het inzamelen en verkopen van tweedehandskleding op termijn bij meer filialen te introduceren.