31ste en 32ste coronabesmetting in gemeente Alphen

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 14.04 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Wederom twee coronabesmettingen in de gemeente Alphen. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is bij 32 inwoners het coronavirus vastgesteld, twee meer dan donderdagmiddag.

In heel Nederland zijn sinds vrijdag 14.00 uur 8603 mensen positief getest, 1172 meer dan 24 uur eerder. Het aantal overleden mensen is met 112 opgelopen naar 546. In totaal zijn 2500 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

'Het aantal gemelde mensen dat is overleden aan COVID-19 neemt landelijk nog steeds toe. Het aantal gemelde nieuwe ziekenhuisopnames en Intensive Care opnames lijkt wat minder snel toe te nemen', licht het RIVM vrijdagmiddag toe.

Ziekenhuisopnames Zuid-Holland loopt op

'Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken', vervolgt het instituut. Wel constateert het RIVM dat het aantal ziekenhuisopnames in Zuid-Holland relatief snel toeneemt.

RIVM: 'De basis voor het aantal bevestigde patiënten opgenomen in het ziekenhuis en de overlijdensgevallen door COVID-19 zijn de meldingen van de GGD’en. Er is een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat overlijden gerapporteerd wordt. Het aantal gemelde sterfgevallen per dag  betreft daarom overlijdensgevallen die zich over meerdere dagen hebben voorgedaan. Het werkelijke aantal COVID-19 gevallen is hoger dan het aantal meldingen.'

Lees ook: Forse stijging in aantal coronabesmettingen in gemeente Alphen

advertentie advertentie