Zomerspektakel toch wél gratis op zaterdag en zondag: ‘Dit is mijn cadeau aan de gemeenschap’

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het Zomerspektakel wordt op zaterdag en zondag toch gratis. Eerder werd nog een entreeprijs gevraagd van 17,50 euro. De organisatie meldt dat een sponsor heeft besloten om eenmalig een ‘significant bedrag’ borg te staan. ‘Dit is mijn cadeau aan de gemeenschap’, vertelt John Kroes, die met Kroes en Partners al sinds jaar en dag hoofdsponsor van het evenement is.

Kroes vond het geen prettig gevoel de gratis toegang van de Alphenaren af te nemen. ‘Ik weet als geen ander hoeveel tijd en energie het bestuur steekt in de organisatie van dit unieke evenement. Mensen hebben daar vaak geen idee van, en ook niet van de enorme bedragen die ermee gepaard gaan. Artiesten komen echt niet meer opdraven voor een grijpstuiver en een consumptiebon’, vertelt hij.

Bij de vorige edities was het entreegeld voor de vrijdagavond voldoende om de kosten te dekken voor de andere dagen. ‘Maar dat lukt nu simpelweg niet meer.’ Hij vertelt dat dit waarschijnlijk in de toekomst niet meer mogelijk gaat zijn: ‘Maar voor dit jaar wil ík het dan nog mogelijk maken’, aldus Kroes.

Overweldigend gevoel

‘Dat iemand privé zo’n groot gebaar maakt, is voor ons meer dan een hart onder de riem. Het betekent dat we dit jaar trouw kunnen blijven aan onze formule, al is het zeker niet gezegd dat dat de komende jaren zo blijft’, vertelt Stanley de Looze, voorzitter van het bestuur van het Zomerspektakel.

Hij vertelt dat het reëel is dat de formule in de toekomst gaat veranderen: ‘Dit is een feest voor de hele gemeenschap, dus dan zou die hele gemeenschap daaraan kunnen bijdragen, ook bezoekers. Die bewustwording zullen we in de toekomst wellicht hard nodig hebben, maar voor nu zijn we ontzettend blij dat John ons hierin steunt.’

Terugstorten transacties

De organisatie meld dat als iemand tickets voor zaterdag en/of zondag heeft gekocht, het volledige bedrag (inclusief administratie –en transactiekosten) snel wordt teruggestort. Uiteraard worden de transacties voor de vrijdag niét teruggestort.

John Kroes wil de vrijdagavond-bezoekers nog wel in het bijzonder bedanken: ‘Met hun betaalde ticket laten zij zien dat zij het Zomerspektakel een warm hart toedragen, en daarmee maken zij ook de gratis toegang op zaterdag en zondag mogelijk voor mensen die minder te besteden hebben. Dank voor dat commitment!’