Zorgappartementen en huurwoningen op voormalig NUON-terrein

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op het voormalige NUON-terrein in Alphen aan den Rijn verrijzen 120 appartementen. Dinsdag ondertekenden GREEN Real Estate en de gemeente Alphen aan den Rijn de exploitatieovereenkomst.

Het gebouw zal voor ongeveer de helft bestaan uit zorgappartementen, die worden gebouwd voor bewoners van zorginstellingen Ipse de Bruggen en Philadelphia. De andere helft wordt voorzien van vrije sector huurwoningen. 'Het is mooi dat er meer dan 100 woningen worden toegevoegd aan de Alphense woningvoorrraad want dat is hard nodig', zegt wethouder Gerard van As (Nieuw Elan).

Onder de woningen wordt bijna 1800 vierkante meter aan commerciële ruimtes gebouwd. 'We verwachten dat genoeg bedrijven zich daar willen vestigen, zeker gezien de mooie zichtlocatie. Er valt te denken aan bijvoorbeeld een uitzendbureau of kapper', zegt Aart Jan Verdoold, algemeen directeur van GREEN. En dat terwijl de commerciële ruimtes onder het naastgelegen pand Toor al bijna een jaar leegstaan.

In de afgelopen jaren heeft op het terrein grondsanering plaatsgevonden, om de vervuiling van de voormalige gasfabriek te verwijderen. Naar verwachting wordt in 2020 begonnen met de bouw en worden de woningen eind 2021 opgeleverd.