170 nieuwe huurwoningen op plek voormalige GGZ-kliniek in Alphen aan den Rijn

Foto: Woonforte

ALPHEN AAN DEN RIJN - Woningcorporatie Woonforte gaat 170 nieuwe huurwoningen bouwen aan de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. De woningen komen op de plek van een voormalige GGZ-kliniek, waar op dit moment nog Oekraïense vluchtelingen worden opgevangen.

De woningcorporatie verwacht dat de bouwwerkzaamheden eind 2024 starten. Er worden zowel kleine als grote appartementen gebouwd, bedoeld voor jongeren, ouderen (eenouder) gezinnen, alleenstaanden, stellen of personen 'die extra zorg nodig hebben'.

Tot het einde van dit jaar blijft het gebouw op die locatie in gebruik als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Het is de bedoeling om deze vluchtelingen onder meer te huisvesten in extra tijdelijke huisvesting, die in Benthuizen en Hazerswoude-Dorp geplaatst moet gaan worden.

Woningen op Euromarkt

Voor de aangrenzende Euromarkt zijn plannen in de maak voor het bouwen van zo'n zevenhonderd woningen. Verschillende vastgoedeigenaren in het gebied zijn van plan om meerdere woon- en winkelcomplexen te bouwen, met onder andere sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en koopwoningen.

Lees ook: Plan voor 700 nieuwe woningen op Euromarkt in Alphen aan den Rijn