29 inwoners gemeente Alphen in ziekenhuis opgenomen (geweest) met coronavirus

Gepubliceerd op 31 maart 2020 om 14.01 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - 29 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn die besmet zijn met het coronavirus liggen in het ziekenhuis of zijn in het ziekenhuis opgenomen geweest. Dat heeft het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Het RIVM zegt te stoppen met het bekendmaken van het aantal coronabesmettingen per gemeente. Het aantal ziekenhuisopnames geeft volgens het instituut een beter beeld van de verspreiding dan het aantal gemelde patiënten. Uit cijfers van het RIVM bleek dat er maandag in de gemeente Alphen 44 officiële besmettingen waren.

Tenminste één inwoner, een 84-jarige man uit Hazerswoude-Dorp, is overleden. Omdat het RIVM geen exacte aantallen bekendmaakt is niet bekend of meer inwoners van de gemeente Alphen aan het coronavirus zijn overleden.

12.595 besmettingen, dodental stijgt naar 1039

In Nederland zijn tot dinsdag 14.00 uur 12.595 mensen positief getest op het coronavirus. Dat cijfer ligt 845 hoger dan maandag. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger. Dat komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, benadrukt het RIVM.

1039 Nederlanders zijn overleden aan het coronavirus. Het RIVM meldde maandag nog 864 sterfgevallen. In het ziekenhuis zijn 4712 mensen opgenomen (geweest), 722 meer dan tot maandag.

Lees ook: RIVM meldt drie nieuwe coronabesmettingen in gemeente Alphen

advertentie advertentie