RIVM meldt drie nieuwe coronabesmettingen in gemeente Alphen

Gepubliceerd op 30 maart 2020 om 14.09 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het aantal officieel vastgestelde coronabesmettingen in de gemeente Alphen stijgt van 41 naar 44. Dat blijkt uit de nieuwe dagelijkse update die het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) maandagmiddag heeft gepubliceerd. Het werkelijke aantal ligt hoger. Dat komt omdat sinds half maart alleen zieken die (mogelijk) opgenomen worden in het ziekenhuis en zorgmedewerkers nog worden getest.

Het coronavirus heeft tenminste één dodelijk slachtoffer geëist in de gemeente Alphen: een 84-jarige man uit Hazerswoude-Dorp. Of meer inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn aan het coronavirus zijn overleden, is niet bekend omdat het RIVM geen exacte aantallen publiceert. Wel is bekend dat meerdere inwoners van de gemeente Alphen in het ziekenhuis liggen. Ook is een onbekend aantal van de 44 zieken genezen verklaard van het coronavirus.

Nederland zag het aantal positief geteste coronapatiënten met 884 oplopen naar 11.750. Het aantal ziekenhuisopnames staat nu op 3990, 507 meer dan een dag eerder. Het RIVM meldt 93 nieuwe sterfgevallen, 864 Nederlanders zijn overleden aan het coronavirus. Evenals vrijdag meldt het RIVM dat het aantal ziekenhuisopnames in onder meer de provincie Zuid-Holland relatief hoog is.

advertentie advertentie